Pannon Pálinka- és Párlatverseny, 2018, Csopak

Idén is otthont ad a Csopaki Üdülőfalu és Kemping több, mint egy tucat pálinkabírálónak június 8-án az immár 5. alkalommal megrendezett Pannon Pálinka- és Párlatversenyen. Jelenleg az Országos Pálinka és Törkölypálinka Verseny mellett a hat legfontosabb regionális verseny között tartja számon a szakma.

Régebben a Csopaki Pálinkaverseny kimondottan a szőlő alapú pálinkák versenye volt, ekkor még inkább törkölypálinkát és borpárlatot neveztek a főzdék és bérfőzetők. A verseny 2014-ben indult újra, a hagyományt a fináncok kóstolói tartották meg, ők egy külön bírálócsoportban választják ki a NAV különdíjas pálinkáját/párlatát. A verseny azóta nyílt verseny lett, bármilyen párlattal lehet nevezni kereskedelmi főzdéknek, kereskedőknek, bérfőzdéknek, és bérfőzető magánszemélyeknek. Az elmúlt években 100 feletti mintával dolgozott a bíráló csapat, ami egyébként egy igen kemény munka, hiszen itt nem az élvezetért isznak, hanem a jó minőséget ellenőrzik! A bírálók a Pannon Pálinkafőzők Egyesületének tagjaiból, valamint az Országos Pálinka Bíráló Szakértők közül kerülnek ki.

Az elmúlt években Tóth Loon vezetésével a “Művelt Alkoholisták” társadalmi zsűri is ott volt, és minden alkalommal különdíjat adományozott a legjobb erdei- vagy vadgyümölcs pálinkának.

Idén már több, mint 40 minta érkezett a felhívásra, ezeket június 5-ig (de legkésőbb 6-ig) várjuk Balatonalmádiban, a CSALLÓ Pálinka Manufaktúránál. Postacím: 8220 Balatonalmádi, Vödörvölgyi út, Szeszfőzde.

A nevezési lap letölthető: PPPV2018_nevezesilap

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.